Kovan Päivän Ilta 2006

Ajankohta

15.7.2006

Maailman estradeilta keikalle Parikkalaan

The Overtures kruunaa Kovan päivän juhlaillan

Pete Best Band, Swinging Blue Jeans, Tremeloes, Troggs. Siinä rohkeasti paikalle kutsuttuja legendaarisia bändinimiä, jotka ovat viime vuosien heinäkuisten lauantaiden Kovan päivän illoissa viihdyttäneet Parikkalan Kisapirtillä 1960-luvun musiikkiperinnettä ymmärtävää ja siitä nauttivaa yleisöään – kotimaisten esiintyjien lisäksi.

Ja yhtä lailla ovat bändit itsekin nauttineet heidän mittakaavassaan pienen keikkapaikan lavan perustuksia huojuttaneesta tunnelmasta. Millä bändillä panna kymmenennen kerran aikaisempaa paremmaksi? Hankkiako juhlavuonna paikalle yhtye tasolta Kinks, Who tai Small Faces, vai Hollies, Beatles tai Rolling Stones?

Näiden paikalle saanti voi olla näin lyhyellä varoitusajalla enemmän kuin epävarmaa, mutta tämänkesäiseen Kovan päivän iltaan tuleekin pääesiintyjäksi yhtye, joka niputtaa kaikki edellä mainitut bändinimet ja monet muut 1960-luvun legendat yhden esityksen puitteisiin paremmin kuin mikään muu tämän hetken artisti koko maailmassa.

Lontoosta Parikkalaan
The Overtures on lontoolaisbändi, jonka hienosti suunnitellut ja loppuun saakka hiotut 1960-lukukavalkaadit ovat saaneet yleisön haukkomaan henkeään heidän esiintyessään yhä uudelleen kutsuttuina Liverpoolin vuotuisilla Beatles-festivaaleilla.

Noiden viikonloppujen aikana saa festivaalivierailija kuulla loppupuolella puuduttavan annoksen Beatles-musiikkia kaikentasoisilta esittäjiltä, mutta Overtures jaksaa pitää kuuntelijoidensa mielenkiinnon yllä uskomattomalla taidollaan luoda alkuperäinen tunnelma myös lukemattomien muiden artistien hittejä esittäessään.

The Overtures on viiden brittinuorukaisen (Dennis Pugsley, James Cook, Philip Evans, Stephen Phypers, Christopher Skornia) 1980-luvulla perustama bändi, joka on alusta saakka keskittynyt itse kirjoitetun musiikin lisäksi äärimmäisen huolellisesti esitettyjen muiden artistien 1960-luvun rock-klassikkokappaleiden tulkitsemiseen.
Heidän repertoaarissaan on yli 400 laulua, joista voidaan rakentaa 1-2 tunnin show
mihin tahansa tilanteeseen ja musiikkimakuun. Mukana voi olla rajuinta rockia tai syvällisintä folkia, Simon & Garfunkel-pehmeyttä tai Jimi Hendrixin psykedeliavoimaa. On kuuntelija hempeä hippi tai hurjempi hevari, pettyneenä ei Overtures-esityksen jälkeen tarvitse kotiin lähteä.

Maailmalla arvostettu
Kisapirtin ei tarvitse hävetä aikaisempien Overtures-keikkapaikkojen rinnalla. Muutama aikaisempi esiintymisareena maailman eri puolilta kannattaa mainita: Jordanian edellisen kuninkaan Husseinin privaattitilaisuus hänen Ammanin palatsissaan, rock-tähti Elvis Costellon yksityisjuhlat laajalle ystäväpiirilleen, Cunard- ja Royal Caribbean-varustamoiden loistoristeilijät, Harley Davidson-moottoripyörätehtaan ja
Jordan-F1-tiimin PR-tilaisuudet – puhumattakaan esiintymisistä tärkeimmillä radio- ja TV-kanavilla Britanniassa ja muualla maailmassa.

Yhtye on ollut myös mukana lukuisissa elokuvissa, omana itsenään tai soittaen play back-musiikin ammattinäyttelijöiden esittämille bändeille. Kisapirtille on etukäteen suunnitteilla esiintymissetti, joka ei varmasti jätä yhtään kuulijaa kylmäksi. Oli suosikkisi lähes mikä tahansa 1960-luvulla suosiossa ollut musiikkisuunta, tulet kuulemaan siitä esimerkkejä heinäkuun 15. päivän iltana.

Pettyneitä kävijöitä tuskin nähdään ja on enemmän kuin luultavaa, että moni Kisapirtin iltavieras tulee tiedustelemaan milloin Overtures-bändin voisi saada paikalle uudestaan.
Sekään ei varmasti ole mahdotonta… Kovan päivän illassa nähdään lisäksi Elvis Dream Show, jonka tarjoavat Aron & Five Comets sekä jo ensimmäisessä tapahtumassa mukana ollut yleisön suosikki The Skylarks.

Heikki Lehtonen
Parikkalan Sanomat 1.6.2006