Kovan Päivän Ilta 2012

Ajankohta

14.7.2012

Kovan päivän illassa The Overtures, Muska ja The Oldies

The Overtures keikkailee eri puolilla maailmaa, eikä ole enää tuntematon Suomessakaan. Yleisön toivomuksesta bändi palaa Kovan päivän illan estradille.

Overturesin ihailijoiden joukossa on myös Sir Elton John, joka kehuu lontoolaisyhtyettä lajissaan maailman parhaimmaksi cover-bändiksi. Omiin häihinsä Elton valitsi Overturesin ainoaksi bändiksi, vaikka olisi voinut valita kenet tahansa. Bändi on soittanut myös muun muasssa Lionel Richien kanssa.

The Overtures on saanut myös soittaa omille sankareilleen. Kuulijoiden joukossa bändin sixties-soundin ovat todenneet muun muassa ex-Beatlet Sir Paul McCartney ja Ringo Star sekä Sting.

-Minne menemmekin, ihmiset rakastavat 60 -luvun musiikkia, laulaja Dennis Pugsley ja kitaristi Phil Evans toteavat. Bändissä soittavat lisäksi James Cook, Stephen Phypers ja Chistopher Skornia.

The Overturesin kotisivut

Muska on kotimaisten naisrokkareittemme uranuurtajia, joka on säilyttänyt vauhtinsa ja suosionsa halki vuosikymmenten. ”Kirjoita Postikorttiin”, ”Krokotiilirock” ja monet muut Muskan hitit raikuvat Kovan päivän illassa, jossa Muska esiintyy viisimiehisen yhtyeensä kanssa.

Muskan ohjelmistossa on myös muutama edesmenneiden veljiensä Kirkan ja Sammyn kappale. Kovan päivän ilta ry toivoi saavansa Kirkan tapahtumaansa kesällä 2007, mutta kohtalo päätti toisin. Kirka menehtyi saman vuoden tammikuussa.

Muskalle 1960-1970 -lukujen musiikki on kaikki kaikessa. -Silloin tehtiin parhaat biisit, oli parhaat artistit – laulajat ja soittajat. Se oli luovaa aikaa.

Muskan kotisivut

The Oldies on neljän pitkän linjan muusikon kymmenkunta vuotta sitten perustama helsinkiläinen sixties-bändi. Sen solisti ja komppikitaristi Curre Andersen aloitti soittouransa 1960 -luvun legendaarisessa Nameless-bändissä yhdessä Hasse Wallin, Kaide Westerlundin ja Lasse Kvistin kanssa. Myöhemmin Curre on soittanut muun muassa The Diamonds-bändissä. Yhtyeeseen kuuluvat lisäksi Ronski Gang-bändistä tuttu rumpali Hate Sjöblom, jota pidetään yhtenä Suomen parhaimmista rock´n roll -rumpaleista. Soolokitaristina on Eki Sutela ja basistina Matti Saari.

The Oldiesin kotisivut

Kuvia Kovan päivän illasta vuodelta 2012