It’s been a hard day’s night

Kesän Kovan päivän ilta on jälleen kansainvälinen.

Kovan päivän illassa Parikkalassa on jo lähes parin vuosikymmenen ajan tarjoiltu yhteisöllisyyttä 1960-1970 -lukujen populaarimusiikin parissa. Paikkakunnalla on käynyt tukku popin historiaan jälkensä jättäneitä artistivieraita, muun muassa alkuperäinen Beatles-rumpali Pete Best yhtyeineen, The Troggs, The Swinging Blue Jeans, The Tremelous, The Searchers, Hollis-basistina tunnetuksi tullut Eric Haydock, Kinksin rumpuja aikanaan takonut Mick Avory sekä viime kesänä Dozy Beaky Mick and Tich. Joukossa on ollut myös muita kansainvälisiä vahvistuksia sekä edustava joukko kotimaan kiintotähtiä.

Kaksoset vauhdissa

Tämän kesän vieraista Liverpoolissa asuva itävaltalaisduo MonaLisa Twins bändeineen on hurmannut kuulijoitaan missä esiintyykin. Luvassa on nuorten muusikkojen raikas sixtieskimara, jossa soivat aikansa menestyshitit.

Illan avaa Dimitri Keiski. Sympaattinen ruotsinsuomalainen muusikko on tehnyt työtä musiikin parissa jo vuosia, mutta kuuluisuuteen hän ampaisi länsinaapurissa Ruotsin True Talentin voitollaan 2011.

Miehen rokahtavampaan musiikilliseen repertuaariin mahtuvat niin Jimi Hendrix, Queen, Santana, Procol Harum, Steppenwolf, Kirka kuin Abbakin – ja paljon muuta. Dimitri sanoo rakastavansa lämpöä sekä aitoutta, jonka hän löytää erityisesti 1970-luvun lauluista.

– Hyviä sävelmiä sekä sanoja, jotka haluavat kertoa jotakin.

Monipuolinen Jiri

Jiri Nikkistä pidetään yhtenä kaikkien aikojen kovimmista rocklaulajistamme. Mies tunnetaan soolotuotannostaan sekä aikanaan Suomen suosituimmaksi nousseesta The Clifters -yhtyeestä, mutta myös Beatles -musiikin kansainvälisesti arvostettuna tulkitsijana. Laulajasta huokuu aito rakkaus esittämäänsä musiikkiin.

Jirin rouhean rokahtava uutuuslevy Mä luullut oon että asioilla on tapana järjestyä nousi keväällä tuoreeltaan radiokuuntelijoiden suosioon. Tiukasti musiikin ehdoilla työtä tekevä Jiri on itsekin tyytyväinen lopputulokseen. Hän kuvaa levyään lähes luomuksi. Siinä ei ole kikkailtu ja hinkattu studiossa lopputulosta tunteettomaksi, kuten tämän päivän levyillä niin usein tehdään.

– Liialla hinkkaamisella ja siistimisellä katoaa esitysten ainutkertaisuus, fiilis.

Parikkalassa lavalle nousee Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band, jonka nimi jo kertoo illan musiikista.

Kovan päivän illoissa Jiri on ollut yleisön kestosuosikki, eikä tunne ole yksipuolinen.

– Se on yksi kesän parhaimmista tapahtumista.

Elokuussa yhtye konsertoi myös kansainvälisillä Beatles -festivaaleilla Liverpoolissa.

Kirjoittaja Raine Hämäläinen.
Julkaistu: Parikkalan-Rautjärven Sanomissa 4.6.2015.

Katso lisätietoja Kovan Päivän Ilta 2015 tapahtumasta.

Vastaa